Hei!

Tervetuloa kurkistamaan! Kiva, jos jätät kommenttia.

lauantai 12. helmikuuta 2011

Vanhojen kolttu

Viime syksynä ystäväni mietti ääneen, mistähän sitä löytäisi tyttärelleen T:lle kivan vanhojenpäiväpuvun. Minä tietysti lupauduin sen tekemään, onhan ystävyytemme pitkästi toistakymmentä vuotta vanha, mutkaton ja erityislaatuinen. (Terkkuja vaan, jos satut tämän lukemaan, olet rakas!)
Mitat otin jo lokakuussa, marraskuussa sain T:n suunnitelmat, minkä pohjalta piirsin kaavat. Joulukuussa soviteltiin raakaversiota ja viimeistelin kaavoja. Tammikuussa leikkasin kankaat ja nyt helmikuussa ompelin. Tänään olen luovuttanut puvun omistajalleen.
Puku valmistui ilman minkään sortin stressiä, leppoisasti tässä kaiken muun ohessa ja sitä oli kiva tehdä. Käteen jäi todella hyvä mieli, sillä T tuntui olevan tyytyväinen ja onnellinen, puku oli kuulema juuri sellainen, kuin hän halusikin. 
(T, hymysi on kaunis, muista viljellä sitä ahkerasti.)
Ensi perjantaina menen katsomaan, miten se helma heilahtaa. Yritän muistaa ottaa kuvia siellä, kun puku on silitetty, hiukset laitettu, meikki tip top ja tanssija jännityksestä jäykkänä.
Näihin tämän päivän kuviin en mekkoa silittänyt, kuten kuvista näkyy. Puku on nykäisty suoraan ompelukoneen alta auton takapenkille ja siitä T:n ylle.

T:n piirtämät suunnitelmat, näistä lähdettiin.

Kaavan tekemistä keittiön lattialla. Apuna sähköteippiä!
Alushame miltei valmiina.

Surr, rurr....

Ruttuinen puku T:n yllä.

Selän yksityiskohta.

Kankaisen jämistä kyhätty pussukka huulikiillolle ja rahoille. Tanssipari sai samanvärisen taskuliinan.

5 kommenttia:

 1. Upea mekko, kyllä kelpaa pyörähdellä! Sinä olet kyllä niin monitaitoinen käsillätekijä.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitollisempi ei vois olla ensinnäkin siitä että sai itte suunnitella ja olla mukana, ja toiseksi siitä ettei tarvinu ostaa 392834717249 euron hintasta pukua!

  T:Mekon onnellinen omistaja

  VastaaPoista
 3. Onpas vaan kaunis, vaan kylläpä oli mullaki hieno! Siinä kelpais pyörähdellä edelleen ku keksis vaan missä. Täytyspä vaan ottaakin siitä kuvat mikäli se mahtuu vielä päälle. Hiiohei, lähdenpäs kokeilemaan ja pyörähtelen uusilla lattioilla. :D

  VastaaPoista
 4. Voi jee, mitenhän mieki sen sillon tein. Olispa kiva tutkia sitä tarkemmin. Muistan vain, että se oli tosi kaunis sinun yllä.

  VastaaPoista