Hei!

Tervetuloa kurkistamaan! Kiva, jos jätät kommenttia.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Keittiöhommia

Virkkasin viime syksynä ensimmäiset bambu-luutut. Muita en enää huoli. Luutut on päivittäisessä kovassa käytössä, eivätkä vieläkään haise tai ole menettäneet imukykyään.  Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ne alkaa lahota käsiin:)
Yritin tänään etsiä lisää bambu-lankaa kaikista mahdollisista paikoista, missä lankoja myydään, tuloksetta. Huomasin, että olisi kunnon lankakaupalle tilausta tässä kaupungissa!!!
Meinasin jo luovuttaa ja leikellä vanhan t-paidan luutuiksi voimasanojen säestyksellä, kun muistin, että olin kutonut piskuiselle kintaslapasia bambu-langasta. Niinpä purin yhdet pieneksi jääneet kintaslapaset ja virkkailin niistä uuden luutun. Täytyy jatkaa lankametsästystä, sillä jossain vaiheessa nämä nyt virkkaamani lahoavat käsiin.


Tässä viimeisessä kuvassa näkyy myös tekemäni pannumyssy. Tykkään juoda iltaisin teetä, nimenomaan irtoteetä pannussa haudutettuna. Tuppasi vain harmittamaan teen nopea jäähtyminen. Sitä kun on kiva lipittää hitaasti ja monta kupillista. Ajattelin ensin tehdä pannumyssyn tilkuista, mutten osannut päättää, millaisen. Päädyin pikaratkaisuun ja ostaa täräytin Tiimarista paksua huopaa, leikkasin kolmeksi kolmioksi silitysraudan pohjaa mallina käyttäen (hieman suurensin). Neulahuovutin  lehtikuviot jokaiseen kolmioon; liekö jo kesä kummittelee mielessä,  ja lopuksi ompelin kolmiot  käsin yhteen. Viilsin vielä yhteen sivuun pannun kahvalle reiän. Nyt tee pysyy lämpimänä vähän pidempään. Tämän alle mahtuu sopivasti myös kahvipannu tai espressopannu.

4 kommenttia:

 1. Hei! Täällä taas lueskelemassa...

  mua rupesi valtavasti kiinnostamaan noi bambuluutut. Siis käytätkö niitä tavallisissa keittiöhommissa? Mua niin ällöttää ja kuvottaa noi tavalliset luutut, jotka tosiaan alkaa haisemaan jo muutama tunti käyttöönoton jälkeen.

  Mieki tahon jos sullakin kerta on:)

  Anne Kuoksa

  VastaaPoista
 2. Hei! Juu, käytän niitä ihan kaikessa hääräämisessä keittiön puolella. Pöytäluutuna, hellan pesussa, kaappien siivouksessa...Lähtee roiskeetkin vähemmällä pesuainemäärällä ja hankaamisella. Bambuhan on luonnostaan antibakteerinen, joten ei haise helposti. Jos innostut tekemään, huomioi, ettei aluksi ole kovin imukykyinen, mutta paranee käytössä. Mulla käytössä pari kolme yhtä aikaa. Pesen välillä astianpesukoneessa tai heitän pyykkikoneeseen ja taas käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Nyt oli niin vahva bambuluutun-puolesta-puhe, että taitaa olla minunkin vaan sellaisia vihdoin käyttöön tehtävä!

  VastaaPoista