Hei!

Tervetuloa kurkistamaan! Kiva, jos jätät kommenttia.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Tilkuista ja vähän muustakin

Joulun jäljiltä kaapissa on taas hyvä läjä kankaiden rippeitä. Niistä voisi nysvätä jos minkälaista tilkkuhärpäkettä, kun vain löytäisin sitä aikaa jostain kaupan alekorista.

Tilkuista kasaaminen on mukavaa hommaa.  Sitä tulee nyhjättyä tavallaan tyhjästä ja kaappiin tulee tilaa uusille kankaille (= itselle keksitty lupa tuoda kotiin lisää kankaita!). Tuoreimmista tilkkutöistä ei kuvia ole ja työt on jo maailmalla, mutta löysin kaapin kätköistä kuitenkin joitakin jämistä ommeltuja.Kirahvi-mekkonen on lakanakankaan lopusta ja laukun vuorikankaan jätepaloista. Painokuvan ostin käsityömessuilta, enkä harmikseni muista kuvan painajaa. Mekon kaavan kopioin lahjaksi saadusta mekkosesta. Kiva malli, helppo tehdä ja näyttää paidan + sukkisten kanssa niin puetulta. Toinen essumekko on vanhoista verhoista vuodelta... Tilkkupeiton ompelin nuorimman poikani pinnasänkyyn päiväpeitoksi. Toimi kuitenkin enempi leikkipeittona lattialla.


Nämä karamellit on paidan, pussilakanan ja mekon jämäkankaista. Nauhat ostin näihin mekkoihin ihan kaupasta. Tilkkupeiton olen tehnyt  noin 12 vuotta sitten. Näitä on kaksi, toinen vähän vaaleampi. Peittojen tilkut on verhoista, lakanoista ja pinnasängyn uudin-verhoista. Täytteenä vanhan peiton vanu.


Tilkkuinnostus on tarttunut jo tyttärellenikin. Sain joululahjaksi tämän ihanan meikkipussukan. Kyllä tyttö äidin tuntee, sillä värit on kuin minun valitsemat. Pussukka pötköttää tässä mummoni virkkaaman keinutuolimaton päällä.

2 kommenttia:

  1. Voi tuossa mummon virkkaamassa keinumatossa on maailman ihanimmat värit! Josta tuliki semmonen idea, että jospa matkisin ja tekisin samoilla väreillä mummonneliöpeiton. Siinä on siis punainen, keltainen, valkoinen, vihreä ja ruskea? Ja niistä sitte eri versioina nuita neliöitä. Ja tuolla ruskealla kiinnitetty toisiinsa, eikö vaan. Sittenhän mie voisin sanoa, että mummon ohjeella tehty. :D
    Niinhän mie teenki - hyvä syy myös lähteä lankakauppaan.

    VastaaPoista
  2. Taas täytyy todeta, että samoista väreistä tykätään. Tuo keinumatto on aivan ihana! Ja tuoksuu mummon käsirasvalle, vaikka olen pessy sen monta kertaa. Niin ja aina löytyy hyviä syitä lähteä lankakauppaan!

    VastaaPoista