Lankojen päättely jäi tuttuun tapaan odottamaan sitä hyvää hetkeä. |
Päivällä leivotutti kummasti. Pyöräytin siis mokkaruutuja. Jostain syystä se ei riittänyt tainnuttamaan leivontaintoani, sillä nehän tekee vaikka unissaan. On tullut joskus tehtyä mokkaruutuja urheilukanttiiniin joka keskiviikoksi pitkän aikaa, joten tylsäähän niiden leipominen on, vaikka hyvältä ne aina maistuukin.
Leivontakaverini, 12v, tupsahti tässä vaiheessa keittiöön ja päätettiin tehdä paistettava juustokakku.
Kaikkea näytti olevan kaapissa, joten töihin.
Keksit murusiksi ja rasvat sekaan. Seos vuokaan ja pohja hetkeksi uuniin ja täytteen tekoon. Tarkempi kaapintutkinta osoittikin, että tuorejuustoa on liian vähän ja kaikkea olikin vähän niin ja näin. Oikeastaan hauskaa, sillä saatiin soveltaa.
Kakku tehtiin lopulta näin.
300g digestive-keksejä (enempää ei ollut)
75g sulatettua margariinia
300g tuorejuustoa
400g rahkaa (sattui olemaan juuri tämän verran)
4 munaa
1,5 dl sokeria (ei ollut enempää)
n 2 rkl maissijauhoja (kun vehnäjauhoja ei ollut)
2tl vanilliinisokeria
1rkl sulatettua margariinia (sekin loppui)
0,5dl kuohukermaa (koska täyte tuntui liian paksulta)
2,5dl hilloja eli lakkoja (tytär halusi syödä rasiasta loput)
Paistoin pohjaa ensin 10 min 200 asteessa. Täyte vuokaan ja uuni 175 asteeseen. Paistoin 40 min, minkä jälkeen sammutin uunin ja jätin kakun vielä 30 minuutiksi uuniin jälkilämpöön.
Jäähdytin kakun kunnolla ennen irtopohjavuoan reunojen irrotusta.
Ja kakku oli ihanaa! Eikä näkökään ollut hullumpi. Hyvä me, ollaan hyvä sovellustiimi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti