Voitele irtopohjavuoan reunat huolella ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele myös leivinpaperi. Asettele pohjalle voinokareita noin 30 gramman verran. Ripottele pohjalle muscovadosokeria kaksi ruokalusikallista. Nakkaa vuoan pohjalle desin verran murskattuja pähkinöitä, mie käytin Pirkan pähkinäsekoitusta.
Valuta mehu päärynäsäilykkeestä, leikkaa päärynät viipaleiksi, asettele pähkinöiden päälle.
Vatkaa 3 munaa ja desi sokeria kuohkeaksi. (Ens kerralla kenties vähennän sokeria) Lisää 1,25 -1,5 dl vehnäjauhoja, 1-2 rkl kaakaojauhetta, 0,5 tl kanelia, 1tl leivinjauhetta, 50 mg sulatettua margariinia varovasti vatkaten sekaan.
Kaada taikina pähkinöiden ja päärynöiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin keskitasolla.
Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Eihän tämä mikään prinsessakakku ole, mutta maku ratkaisee:)
Ja uusien reseptien kehittely on hauskaa hommaa. Ainakin minun ja ihanan tyttäreni mielestä.
Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti